Interviu video cu Conf. Dr. Ioan Vereșiu despre podiatrie și piciorul diabetic

02.06.2020


Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Asociației de Podiatrie, a oferit un interviu recent despre unde se află România pe harta lumii privind podiatria, cât și despre punctele tari și slabe la noi în țară cu privire la piciorul diabetic.

Citeste mai multe...Stigma diagnosticului de diabet și dezvoltarea punctelor forte

22.05.2020


Am discutat în săptămâna ce a trecut despre o tehnică mai puțin cunoscută și utilizată în cultura europeană. În speranța că ați fost măcar puțin curioși despre cum ar arăta ikigai-ul vostru, vom exersa împreună de data aceasta cum am putea să îl aplicăm și ne vom îndrepta atenție spre pacienții diabetici.

Citeste mai multe...Oameni în Alb – proiect necomercial de ajutor pentru medici

22.05.2020


Oameni în Alb este un proiect necomercial de ajutor pentru medici care a început în 2017. Acesta oferă suport psihologic gratuit individual și anonim medicilor și personalului medical din prima linie. Proiectul este desfășurat de ARPA (Asociația Română de Psihologie Analitică) în colaborare cu agenția Roddia.

Citeste mai multe...Datoria podiatrilor în timp de pandemie pentru pacienții cu picior diabetic

21.05.2020


Pandemia de COVID-19 aduce cu ea nevoia de schimbare majoră în sistemul de sănătate, prin găsirea celor mai bune metode de prevenție a piciorului diabetic.

Citeste mai multe...The National Podiatry Congress 2020 has been postponed to 2021

20.05.2020


Due to the current epidemiological context, caused by the pandemic of the new coronavirus (COVID-19), we inform you that the 4th National Congress of Podiatry, initially programmed for the period 17-20 June 2020, at Grand Hotel Italia, in Cluj-Napoca, will be postponed to 2021.

Citeste mai multe...The Summer School in Podiatry 2020 has been postponed to 2021

20.05.2020


Due to the current epidemiological context, caused by the pandemic of the new coronavirus (COVID-19), we inform you that the Summer School in Podiatry, initially established for July 15-18, 2020, at the Alpin Hotel, in Poiana Brașov, will be postponed to 2021.

Citeste mai multe...Prin activități spre viziuni și valori personale: o motivație în plus pentru fiecare dimineață

15.05.2020


Prin activități spre viziuni și valori personale: o motivație în plus pentru fiecare dimineață - al șaselea articol din seria "Jurnal de sănătate mentală", cu Ana Tegzeșiu, psiholog.

Citeste mai multe...Ghid pentru persoanele cu diabet în perioada pandemiei de coronavirus

11.05.2020


Asociaţia de Podiatrie este un partener activ al persoanelor cu diabet zaharat. Alături de Federaţia Română de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice (“FRDNBM”), Asociaţia Română de Educaţie în Diabet („ARED”), Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România („FADR”), Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab (”Neurodiab”) și Asociaţia Iniţiativa Pacientul 2.0 am pregătit un ghid dedicat acestei categorii de persoane.

Citeste mai multe...Respirație cu 5 degete: O mână de ajutor pentru o respirație corectă

07.05.2020


Când sentimentele de incertitudine și anxietate ne copleșesc, o modalitate eficientă de a ne re-echilibra starea este de a ne îndrepta atenția spre propria respirație.
Vă invităm să citiți al cincilea articol din seria "Jurnal de sănătate mentală", cu Ana Tegzeșiu, psiholog.

Citeste mai multe...Piciorul diabetic și COVID-19 din perspectiva podiatrilor din Italia

05.05.2020


Ilaria Teobaldi, podiatru din Italia, ne-a acordat un interviu despre piciorul diabetic și COVID-19 din perspectiva podiatrilor din țara sa.

Citeste mai multe...A fost publicată cartea “The Foot in Diabetes”, a cincea ediție, de Prof. Andrew Boulton

04.05.2020


Vă informăm că a fost publicată cartea “The Foot in Diabetes”, a cărui autor principal este Prof. Andrew Boulton, președintele Federației Internaționale de Diabet (IDF) și un susținător activ al Asociației de Podiatrie.

Citeste mai multe...Am lansat site-ul picioruldiabetic.ro, un nou proiect al Asociației de Podiatrie

30.04.2020


www.picioruldiabetic.ro - Un nou proiect al Asociației de Podiatrie, dedicat acestei complicații critice și invalidante a diabetului zaharat.

Citeste mai multe...Comunicarea în vreme de pandemie. Cum să obținem ce dorim, dar să rămânem asertivi.

29.04.2020


Perioada în care ne aflăm cere o grijă mai atentă pentru interacțiuni. Limitele de distanțare socială și spațială nu ar trebui să ne împiedice în a comunica într-un mod asertiv, atent și grijuliu cu cei din jurul nostru. Emoțiile, mai ales cele negative, au o intensitate exponențial mai mare ca înainte și ne tensionează emoțional. Când tensiunea creată de frică, incertitudine și îngrijorări răbufnește la suprafață, ne poate afecta în mod serios relațiile sociale pe care le avem.

Citeste mai multe...Amânarea Școlii de Vară în Podiatrie pentru anul 2021

28.04.2020


Datorită contextului epidemiologic în care ne aflăm, cauzat de pandemia de noul coronavirus (COVID-19), vă transmitem că Școala de Vară în Podiatrie, stabilită inițial pentru perioada 15-18 iulie 2020, la hotel Alpin, în Poiana Brașov, va fi amânată pentru anul 2021.

Citeste mai multe...Articole ISDF despre situația curentă a piciorului diabetic la nivel global

24.04.2020


În urma Simpozionului Internațional de Picior Diabetic, s-a realizat o serie de articole bazate pe prezentările susținute de către specialiști.

Citeste mai multe...Cursuri online gratuite de biomecanica piciorului pe Vasyli Medical Academy

22.04.2020


Fast Fizio School, partenerul nostru în educație pentru biomecanica piciorului în România, oferă gratuit pe perioada COVID acces la cele 3 cursuri de biomecanică Vasyli Medical Academy, pentru a favoriza învățarea acestui domeniu fascinant. Unii dintre cei mai mari experți mondiali în biomecanica piciorului împărtășesc cunoștințele în biomecanică pentru clinicieni pasionați de îngrijirea piciorului. Cursul este destinat medicilor, fizioterapeuților și asistenților medicali cu interes în patologia de natură biomecanică a piciorului.

Citeste mai multe...Webinarii gratuite despre piciorul diabetic în contextul pandemiei de COVID-19

22.04.2020


Monitorizarea persoanelor cu picior diabetic, cât și aderența lor la tratament, este crucială pentru prevenția ulcerațiilor la nivelul piciorului. Utilizarea încălțămintei terapeutice pe durata întregii zile este vitală pentru aceste persoane.
În acest sens, vă recomandăm două webinarii gratuite pe tema piciorului diabetic în perioada imediat următoare.

Citeste mai multe...Un exercițiu despre recunoștiință - al treilea articol din seria "Jurnal de sănătate mentală"

21.04.2020


Sunt una dintre cei norocoși, îmi spun în fiecare dimineață când îmi încep ziua la biroul meu de acasă, cu o cafea aburindă și o altă serie de activități care trebuie terminate până la sfârșitul zilei.

Citeste mai multe...Identificăm și echilibrăm - al doilea articol din seria "Jurnal de sănătate mentală"

14.04.2020


În săptămâna ce tocmai a trecut am discutat, foarte pe scurt, despre îngrijorări și cum putem să rupem lanțul format de acestea. Te invităm să citești acum cel de-al doilea articol din seria "Jurnal de sănătate mentală", cu Ana Tegzeșiu, psiholog.

Citeste mai multe...Lanțul îngrijorărilor - primul articol din seria "Jurnal de sănătate mentală"

09.04.2020


Lanțul îngrijorărilor. Cum să îl oprim?
Lumea se schimbă într-un ritm rapid în momentul de față. Având în vedere unele știri, ar fi dificil să nu ne îngrijorăm legat de ce înseamnă asta pentru noi sau pentru cei dragi.

Citeste mai multe...Amânarea Congresului Național de Podiatrie pentru anul 2021

08.04.2020


Datorită contextului epidemiologic în care ne aflăm, cauzat de pandemia de noul coronavirus (COVID-19), vă aducem la cunoștință că cel de-al 4-lea Congres Național de Podiatrie, stabilit inițiat pentru perioada 17-20 iunie 2020, la Grand Hotel Italia, în Cluj-Napoca, va fi amânat pentru anul 2021.

Citeste mai multe...Pandemia de COVID-19 și piciorul diabetic

07.04.2020


Organizația D-Foot International a lucrat îndeaproape cu Grupul Internațional de Lucru pe Piciorul Diabetic (IWGDF) și Diabetic Foot Australia pentru un ghid comun dedicat managementului persoanelor cu picior diabetic în contextul pandemiei de noul coronavirus (COVID-19).

Citeste mai multe...Interviu cu Prof. Andrew Boulton despre diabet și noul coronavirus (COVID-19)

03.04.2020


Interviu cu Prof. Andrew Boulton, președintele Federației Internaționale de Diabet (IDF), despre diabet și noul coronavirus (COVID-19).

Citeste mai multe...Webinarii gratuite din partea D-Foot International despre piciorul diabetic

02.04.2020


Organizația D-Foot International desfășoară webinarii gratuite despre piciorul diabetic și subiecte conexe acestuia.

Citeste mai multe...Comunicat de presă al D-Foot International despre criza COVID-19

30.03.2020


Organizația D-Foot International a emis un comunicat de presă cu privire la criza COVID-19.

Citeste mai multe...Curs online "Piciorul Diabetic" (10 puncte EMC)

27.03.2020


Asociația de Podiatrie vă recomandă cursul online “Piciorul diabetic”, dezvoltat de Societatea Națională de Medicina Familiei în parteneriat cu UMF “Carol Davila” București. Cursul este creditat cu 10 credite EMC.

Citeste mai multe...Interviu cu Conf. Dr. Ioan Vereșiu despre neuropatia diabetică

18.03.2020


Interviu cu Conf. Dr. Ioan Vereșiu despre neuropatia diabetică, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare constantă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Interviu cu Norina Alinta Gâvan despre perspectivele podiatriei în Europa de Est

18.03.2020


Interviu cu Norina Alinta Gâvan despre perspectivele podiatriei în Europa de Est, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare constantă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Interviu cu Prof. Dr. Lee Rogers despre examinarea piciorului în 3 minute

18.03.2020


Interviu cu Prof. Dr. Lee Rogers despre examinarea piciorului în 3 minute, în urma simpozionului "Piciorul Diabetic - o provocare continuă", de la Chișinău, din data de 7 februarie 2020.

Citeste mai multe...Caroline Teugels, mesaj de susținere a podiatriei în urma conferinței "Stop Amputații! Acționează acum"

17.03.2020


Caroline Teugels, mesaj de susținere a podiatriei în urma conferinței "Stop Amputații! Acționează acum"

Citeste mai multe...