DoneazăAsociația de Podiatrie este o organizație non-profit, care își propune promovarea profesiei de podiatru și dezvoltarea podiatriei în România, alături de informarea și educarea în domeniul îngrijirii medicale a picioarelor, în rândul populației generale și, în special, în rândul persoanelor cu diabet.

Statisticile din România arată că, anual, se fac peste 5.000 amputaţii în rândul persoanelor cu diabet. Federaţia Internaţională de Diabet menționează că prin includerea podiatrului în echipa de specialiști care îngrijesc persoane cu diabet, numărul amputaţiilor la nivelul membrelor inferioare ar putea fi redus cu până la 85%. 8 din 10 amputații pot fi prevenite.

Printre succesele Asociației de Podiatrie se numără introducerea profesiei de podiatru în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) la finalul anului 2018 și acceptarea Asociației ca membru asociat al Federației Internaționale a Podiatrilor (FIP-IFP) în noiembrie 2019.

Acum Tu poți să contribui la dezvoltarea podiatriei în România!

Acum TU poți să îți aduci contribuția la reducerea numărului de amputații în România! Arată-ți sprijinul față de persoanele cu diabet printr-o donație.

Orice contribuție financiară din partea ta va merge direct către sprijinirea activităților educaționale, de prevenție și management al tuturor afecțiunilor la nivelul picioarelor.

Spune stop amputațiilor în rândul persoanelor cu diabet zaharat!

Suma Dorita

Date Personale

Protectia Datelor