Un nou weekend, o nouă ediție Wizz Air Marathon – Grow your wings!

02.04.2023





Împreună cu Worwag Pharma România am fost din nou prezenți la cel mai mare eveniment sportiv de alergare din Cluj-Napoca al anului.  
Picioarele sănătoase ne oferă șansa pentru a trăi satisfacția unei alergări împreună cu prietenii, familia sau în solitudine, așa că am fost prezenți pe Cluj Arena alături de alergători. I-am susținut în una dintre cele mai importante etape ale alergării: refacerea.  

La standul nostru, împreună cu echipa de fizioterapeuți formată de Bianca Mîrț, membru activ al Asociației Române de Podiatrie, am oferit informații despre recuperare, despre necesitatea atenției pentru sănătatea picioarelor care susțin orice alergător. Informațiile medicale despre însemnătatea biofactorilor la îmbunătățirea calității sănătății sportivilor amatori și profesioniști au fost oferite de studenții la farmacie prezenți în cadrul programului Worwag StartUp organizat de Worwag Pharma România.  

Pe lângă alimentele bogate în magneziu sau folosirea de medicamente cu magneziu, fără prescripție medicală, la îndrumarea medicului și a farmacistului, pentru prevenirea deficitului de magneziu,  care ajută la eliminarea crampelor și recuperarea după efort fizic susținut, masajul este o componentă importantă în recuperarea sportivilor. Masajul accelerează recuperarea după alergări de lungă durată precum probele de maraton sau semi maraton, însă reprezintă și o bună ocazie de relaxare musculară pentru cei care sunt la începutul alergării și au nevoie de a accelera circulația sângelui pentru a stimula relaxarea mușchilor încă nu atât de obișnuiți cu mișcarea. 

Am împărțit zâmbete la standul nostru, stare de bine prin relaxarea întregului corp după efort, informații utile pentru toate tipurile de alergători care ne-au oferit încrederea pentru a trata cu grijă picioarele lor, întărind ideea că sănătatea picioarelor ne dă aripi pentru a putea crea din viața noastră tot ceea ce ne dorim! Fiindcă sănătatea picioarelor are efecte care corelează pozitiv cu starea noastră fizică generală, dar și emoțională, astfel că îngrijirea piciorului mai ales pentru alergătorii de curse pe asfalt devine o chestiune foarte importantă. 

Recuperarea a fost blândă alături de noi, iar fizioterapeuții au oferit momente în care am răsfățat picioarele maratoniștilor cu mult profesionalism și dăruire, ceea ce veți găsi de fiecare dată la membrii Asociației Române de Podiatrie. 

Încă din antichitate oamenii au arătat o atenție deosebită picioarelor. În artă, în cinematografie, în aproape toate sporturile și în modă, picioarele au beneficiat adesea de un tratament special de-a lungul istoriei.  

În acest weekend, puțin din istoria acestui oraș, Cluj-Napoca, s-a scris prin milioanele de pași în alergare care ne-au unit atât de mulți oameni, de toate vârstele, sub umbrela sportului și a alergării! 

Vă oferim cu drag sprijin și tratamente în acțiunile sanogene de îngrijire a piciorului pe podiatrie.ro