Dragi prieteni și colaboratori,

Datorită pandemiei și a măsurilor anunțate de Guvernul României, am decis să amânăm Congresul Național de Podiatrie din 2020 pentru 15-16 octombrie 2021.

Această manifestare științifică se va desfășura în format online.

Vă rugăm să stați aproape de noi pentru detalii.

Vă vom ține la curent cu noutățile în acest sens pe pagina noastră de Facebook, LinkedIn și aici pe site.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Asociația de Podiatrie vă invită la cea de-a patra ediție a Congresului Național de Podiatrie, cu participare internațională.

Ediția de anul acesta va fi una cu totul specială, deoarece se va desfășura în contextul acceptării Asociației de Podiatrie în Federația Internațională a Podiatrilor (FIP-IFP). Mai mult, este singura manifestare de acest fel din Europa de Centrală și de Est. Astfel, România setează trendul în podiatrie, în această regiune.

Congresul de Podiatrie 2021 va fi cel de-al patrulea congres multidisciplinar, cu participare internațională, în domeniul podiatriei, a afecțiunilor piciorului în general, precum și a piciorului diabetic, în special. Această manifestare științifică reunește medici din diferite specialități, care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu probleme de picior în general și, în special, a persoanelor cu diabet zaharat.

Diabetul zaharat este afecțiunea care poate conduce la complicații medicale grave, cum ar fi neuropatia diabetică și piciorul diabetic. Pentru a reduce riscul apariției complicațiilor, medicii diabetologi susțin importanța controlului eficient al afecțiunii, iar pentru prevenirea amputațiilor la persoanele cu diabet, susțin necesitatea introducerii în echipă multidisciplinară a podiatrului. Podiatrul este specialistul care are grijă de sănătatea picioarelor de la prevenţie și diagnostic până la tratamentul propriu-zis al afecţiunilor piciorului și recuperarea acestuia.

Din datele Federaţiei Internaţionale de Diabet, prin includerea podiatrului în echipa de specialiști care îngrijesc atât piciorul diabetic, cât şi piciorul cu alte afecţiuni, numărul amputaţiilor la nivelul membrelor inferioare ar putea fi redus cu până la 85%.

Statisticile din România arată că, anual, se fac peste 5.000 amputaţii în rândul persoanelor cu diabet. Persoana cu diabet zaharat care are piciorul amputat devine practic o persoană asistată din punct de vedere medical și social. Un picior amputat înseamnă de fapt consecințe grave atât asupra persoanei cu diabet zaharat, cât și asupra societății care trebuie să găsească soluții pentru a o integra.

Prezentările și dezbaterile facilitate în cadrul Congresului de Podiatrie 2020 se adresează medicilor din următoarele specialități: diabet, chirurgie generală și chirurgie vasculară, dermatologie, ortopedie, neurologie, reumatologie, medicină internă, medicină sportivă și medicină de familie. Congresul de Podiatrie 2021 se adresează și asistenților medicali și fiziokinetoterapeuților, cu scopul de a sublinia importanța echipei multidisciplinare în abordarea patologiilor de la nivelul piciorului și, mai ales, în reducerea numărului de amputații.

Lectori de prestigiu la nivel internațional în domeniul podiatriei, specialiști în abordarea piciorului diabetic, a piciorului la sportivi, la copii, la vârstnici, vor oferi posibilitatea participanților să ia contact cu noutățile din domeniu și să schimbe bune practici, în beneficiul persoanelor aflate în îngrijire medicală. 

Programul științific al manifestării este conceput pentru un spectru larg de specialiști implicați în diagnosticarea și gestionarea problemelor de la nivelul piciorului. Pe parcursul celor două zile, participanții vor lua parte la conferințe urmate de paneluri de discuții, precum și prezentări de caz dedicate diverselor patologii de la nivelul piciorului.

Despre Asociația de Podiatrie:

Asociația de Podiatrie își propune promovarea profesiei de podiatru și dezvoltarea podiatriei în România, alături de informarea și educarea în domeniul îngrijirii medicale a picioarelor, în rândul populației generale și, în special, în rândul persoanelor cu diabet.

 

P.S. Accesează link-ul următor pentru PREZENTAREA POST-EVENIMENT A CONGRESULUI DE PODIATRIE 2019

Accesează link-ul următor pentru PREZENTAREA POST-EVENIMENT A CONFERINȚEI-DEZBATERE din cadrul Congresului de Podiatrie 2019

PROGRAM CONGRES 2021

Programul nu este încă disponibil. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să reveniți.

EDUCAȚIE MEDICALĂ CONTINUĂ

Conferințele, prezentările și dezbaterile facilitate în cadrul Congresului de Podiatrie 2021 se adresează medicilor din următoarele specialități: diabet, chirurgie generală și chirurgie vasculară, dermatologie, ortopedie, neurologie, reumatologie, medicină internă, medicină sportivă și medicină de familie. Programul se adresează, în egală măsură, și asistenților medicali și fiziokinetoterapeuții, în calitatea lor de membri ai echipei multidisciplinare.
Toate subiectele abordate vizează creșterea gradului de conștientizare asupra importanței podiatriei, ca profesie recunoscută deja și în România, a îngrijirii corecte a piciorului în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și în rândul populației generale.
Tema piciorului diabetic va avea dedicată o zi întreagă datorită creșterii continue a numărului de persoane cu diabet zaharat și, de asemenea, datorită ratei ridicate a amputației în rândul acestor persoane.

1. Creșterea gradului de conștientizare asupra importanței podiatriei în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății și al populației generale;
2. Identificarea noutăților din domeniu pentru a oferi îngrijire de calitate persoanelor cu picior diabetic;
3. Explicarea noilor tehnici de comunicare atunci când se lucrează în echipa multidisciplinară pentru a asigura cele mai bune practici în îngrijirea, educația și cercetarea în domeniul podiatriei, a îngrijirii medicale a picioarelor;
4. Îmbunătățirea calității în toate ariile de îngrijire ale piciorului;
5. Utilizarea noutăților din domeniul podiatriei, așa cum sunt prezentate în program, referitoare la patologiile piciorului și îngrijirii specifice acestora;
6. Conturarea de noi tehnici și studii, împreună cu abordări inovatoare legate de îngrijirea pacienților, cunoștințe medicale, învățare și perfecționare bazată pe practici testate în sistemul medical.

Testimonials

"Bună ziua! Vă invit cu cea mai mare bucurie la noua ediție a Școlii de Vară a Asociației de Podiatrie. Va fi vara, evident, în 23-24 iulie, și va fi încă în format online. Vă așteptăm în număr cât mai mare, deoarece programul este fantastic. Lectorii sunt cele mai marcante personalități ale podiatriei din Statele Unite ale Americii, din Europa și trebuie împreună să luptăm pentru ca să prevenim amputațiile. Vă așteptăm cu drag!"

Prof. Dr. Mihai Ionac, președintele Asociației de Podiatrie

Become a sponsor and / or exhibitor

We are currently accepting sponsorship applications
for the year of 2020.

For further information please contact [email protected]

Please download the sponsorship offer for the congress below.


Our Sponsors


Scientific Partners


Partners


Management


Travel Partners