Al patrulea Congres Național cu participare internațională (2021)

DESPRE CONGRES:

Asociația de Podiatrie vă invită la cea de-a patra ediție a Congresului Național de Podiatrie, cu participare internațională, ce va avea loc în data de 15 Octombrie 2020, online. Ediția din acest an va fi una cu totul specială, deoarece se va desfășura în contextul acceptării Asociației de Podiatrie în Federația Internațională a Podiatrilor (FIP-IFP). Mai mult, este singura manifestare de acest fel din Europa de Centrala și de Est. Astfel, România setează trendul în podiatrie, în această regiune.

Congresul de Podiatrie 2021 este cel de-al patrulea congres multidisciplinar, cu participare internațională, în domeniul podiatriei, a afecțiunilor piciorului în general, precum și a piciorului diabetic, în special. Această manifestare științifică reunește medici din diferite specialități, care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu probleme de picior în general și, în special, a persoanelor cu diabet zaharat.
Prezentările și dezbaterile facilitate în cadrul Congresului de Podiatrie 2021 se adresează medicilor din următoarele specialități: diabet, chirurgie generală și chirurgie vasculară, dermatologie, ortopedie, neurologie, reumatologie, medicină internă, medicină sportivă și medicină de familie. Congresul de Podiatrie 2021 se adresează și asistenților medicali și fiziokinetoterapeuților, cu scopul de a sublinia importanța echipei multidisciplinare în abordarea patologiilor de la nivelul piciorului și, mai ales, în reducerea numărului de amputații.
Lectori de prestigiu la nivel internațional în domeniul podiatriei, specialiști în abordarea piciorului diabetic, a piciorului la sportivi, la copii, la vârstnici, vor oferi posibilitatea participanților să ia contact cu noutățile din domeniu și să schimbe bune practici, în beneficiul persoanelor aflate în îngrijire medicală.