Săptămâna Piciorului Diabetic, 8-14 noiembrie 2020

09.11.2020





Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului din acest an, organizația D-Foot International desfășoară o campanie de conștientizare asupra piciorului diabetic, în perioada 8-14 noiembrie 2020, Diabetic Foot Awareness Week (DFAW).

“Vă invit să vă înscrieți la activitățile pe care D-Foot International le organizează cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului din acest an. Activitățile din timpul DFAW includ o serie de webinarii desfășurate pe parcursul întregii săptămâni, lansarea primei serii de Carduri Informative despre piciorul diabetic, cât și premiile D-Foot International pentru excelență în activitate. Înscrierea și participarea la webinarii este gratuită,” ne spune José Luis Lázaro Martínez, președintele organizației.

Asociația de Podiatrie s-a alăturat acestei campanii pentru a aduce în prim plan importanța unui management adecvat al piciorului diabetic. Această complicație critică și invalidantă a diabetului zaharat este o povară uriașă pentru sistemul de sănătate, social și economic, cât și pentru pacientul cu diabet și aparținătorilor săi.

“În decursul vieții, aproximativ 25% dintre persoanele cu diabet zaharat vor dezvolta complicații la nivelul picioarelor. Considerăm că printr-o abordare multidisciplinară se poate reduce numărul de amputații asociate diabetului zaharat. Fii alături de noi pentru a salva picioarele persoanelor cu diabet zaharat,” transmite José Luis Lázaro Martínez, președintele D-Foot International.Webinarul global al DFAW cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului (14 noiembrie) va fi moderat de José Luis Lázaro Martínez, președintele D-Foot International. Acesta îi va avea ca și invitați pe Michael Edmonds, profesor în medicina piciorului diabetic, și Dr. Lee C. Rogers, chirurg podiatru. Înscrierea și participarea sunt gratuite.

ÎNSCRIE-TE AICI PENTRU WEBINARUL GLOBAL

Webinarul gratuit dedicat zonei Europei, din data de 13 noiembrie, este moderat de Norina Gâvan și Dr. Roberto Anichini, ambii Coordonatori ai D-Foot International pe regiunea geografică a Europei. Invitații speciali sunt José Luis Lázaro Martínez, președintele D-Foot International, Dr. Vilma Urbančič, fost vicepreședinte al D-Foot International, Dr. Oleg Udovichenko, diabetolog, și Pauline Wilson, podiatru.

ÎNSCRIE-TE AICI PENTRU WEBINARUL DEDICAT EUROPEI

Consecințele diabetului zaharat asupra picioarelor au un impact devastator, însă pot fi evitate. Misiunea organizației D-Foot International este tocmai prevenția complicațiilor asociate diabetului zaharat de la nivelul picioarelor, preventia ulcerațiilor de la nivelul picioarelor și reducerea numărului de amputații.

În acest sens, am pregătit un material informativ în parteneriat cu D-Foot International dedicat persoanelor cu diabet zaharat. Materialul prezintă pe scurt și în mod vizual semnele de la nivelul picioarelor care indică apariția piciorului diabetic și care pot conduce la amputații. Fii curios și fii responsabil de sănătatea și integritatea picioarelor tale!

Dacă ai fost diagnosticat cu diabet zaharat, te invităm să descarci materialul de mai jos și să-ți examinezi picioarele de îndată, singur sau cu ajutorul unui aparținător din familie. Dacă observi semnele descrise în acest material, mergi de urgență la medicul tău!