Mesajul Secretarului Federației Internaționale a Podiatrilor despre Ziua Internațională a Podiatriei 2020

07.10.2020





Ziua Internațională a Podiatriei (IPD) este campania globală de conștientizare care își propune să promoveze importanța sănătății picioarelor.

Sărbătorită în fiecare an pe 8 octombrie, Ziua Internațională a Podiatriei dorește să devină cel mai mare eveniment axat pe sănătatea piciorului la nivel global. Mai mult, cu această ocazie se dorește sensibilizarea publicului, a celorlalte profesii din domeniul sănătății și a oficialilor guvernamentali din domeniul sănătății asupra Podiatriei, cu privire la impactul și pericolele afecțiunilor piciorului și a gleznei.

Această campanie este o inițiativă a Federației Internaționale a Podiatrilor (FIP-IFP) și are un rol dublu. Pe de o parte, are rolul de a promova podiatria ca soluție pentru menținerea sănătății piciorului și/sau prevenția diverselor patologii. Apoi, își propune să sprijine membrii organizației FIP-IFP în consolidarea imaginii publice și a acțiunilor politice în jurul acestui domeniu.

În data de 8 octombrie 2018 s-a desfășurat prima ediție. Această zi specială oferă comunității podiatrice din întreaga lume o oportunitate de a recunoaște și sărbători munca depusă de podiatri în îngrijirea piciorului și a gleznei.

Succesul acestei inițiative la nivel mondial a fost recunoscut și în cadrul European Associations Award. Inițiativa a obținut locul 3 pentru Best Communication Campaign, în 2018.

Nu este întâmplător că Ziua Internațională a Podiatriei a primit un astfel de premiu. În mediul online, inițiativa are succes atât la publicul tânăr, cât și la cel de vârsta a treia, pe diverse rețele de socializare.