Campania "Pășește Sănătos" - ce trebuie să știe persoanele cu diabet despre îngrijirea piciorului

28.10.2020





Valorile crescute ale glicemiei pe o perioadă îndelungată de timp sunt cele răspunzătoare pentru afectarea sistemului nervos și, implicit, pentru apariția neuropatiei diabetice. Neuropatia diabetică este unul dintre principalii factori care conduc la apariția piciorului diabetic.

Având în vedere complexitatea complicațiilor diabetului zaharat, aceste persoane trebuie să aibă mare atenție la îngrijirea picioarelor lor. Orice modificare la nivelul picioarelor poate însemna un semnal de alarmă de a merge de urgență la medic. 

De aici până și până la apariția unei ulcerații a piciorului, nu este decât un...pas! Persoanele care suferă de diabet zaharat și au neuropatie diabetică nu mai simt durerea la nivelul picioarelor sau senzația de cald și rece. O mică rană nedepistată sau niște bătături de pe talpa piciorului pot cauza ulcerații.

Despre aceste lucruri vorbește Drd. fiziokinetoterapeut Iulia Drăgoi, formator în biomecanica piciorului, în penultimul video din campania "Pășește Sănătos". Urmărește clipul video de mai jos sau citește articolul original pentru mai multe detalii. Fii curios pentru sănătatea picioarelor tale!

Această campanie este realizată de Fast Fizio Clinic împreună cu Asociația de Podiatrie și este susținută de Giraffe Shoes pentru o informare și prezentare generală a beneficiilor îngrijirii corecte a piciorului și prezentării unui domeniu mai puțin cunoscut în România - podiatria.

ACCESEAZĂ ARTICOLUL ORIGINAL AICI

Acest proiect a fost creat de agenția YellowTree.