Campania "Pășește Sănătos" - ce este piciorul diabetic?

19.10.2020





Igiena picioarelor este importantă atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru cele care suferă de diabet zaharat. O igienă bună a picioarelor, în cazul persoanelor cu diabet, poate însemna diferența între o viață trăită cât mai aproape de normal și apariția piciorului diabetic, care, ulterior, poate conduce până la amputații. 

Persoanele cu diabet zaharat sunt mai predispuse la probleme la nivelul piciorului, care apar datorită glicemiei ridicate pe o perioadă îndelungată de timp. Neuropatia diabetică (pierderea sensibilităților la nivelul piciorului) este un dintre complicațiile frecvente și critice ale diabetului zaharat și este un factor major pentru apariția piciorului diabetic. De aceea, îngrijirea picioarelor este vitală în acest caz. 

Ce este piciorul diabetic? Cum poate fi identificat? Care sunt regulile de îngrijire a picioarelor pentru persoanele cu diabet zaharat? La aceste întrebări răspunde Drd. fiziokinetoterapeut Iulia Drăgoi în cel de-al 10-lea video din campania "Pășește Sănătos". 

Te invităm să urmărești video-ul de mai jos sau să citești articolul original pe subiectul piciorului diabetic de pe site-ul giraffe-shoes.ro. 

Această campanie este realizată de Fast Fizio Clinic împreună cu Asociația de Podiatrie și este susținută de Giraffe Shoes pentru o informare și prezentare generală a beneficiilor îngrijirii corecte a piciorului și prezentării unui domeniu mai puțin cunoscut în România - podiatria.

ACCESEAZĂ ARTICOLUL ORIGINAL AICI

Acest proiect a fost creat de agenția YellowTree.