Interviu cu Prof. Andrew Boulton despre diabet și noul coronavirus (COVID-19)

03.04.2020





Persoanele cu diabet zaharat au un risc mai mare de a contracta noul coronavirus (COVID-19) față de cele sănătoase. Pe lângă spălatul des pe mâini și distanțarea socială, o altă măsură indicată este menținerea glicemiei în limite normale.

Te invităm să urmărești, în clipul de mai jos, un scurt interviu cu Prof. Andrew Boulton, președintele Federației Internaționale de Diabet (IDF), care vorbește despre toate aceste lucruri și, în special, ce trebuie să facă persoanele cu diabet care au complicații la nivelul piciorului.

În anii 1980 și 1990, Prof. Dr. Andrew Boulton a fost printre inițiatorii abordării multidisciplinare a îngrijirii piciorului diabetic, în vederea prevenirii amputării. La finalul anilor 1980, acesta a fondat Manchester Royal Infirmary, deodată cu această mișcare la nivelul Europei pentru abordarea în echipă a îngrijirii piciorului diabetic. Mai mult, Grupul de Studiu pentru Piciorul Diabetic din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) s-a constituit în 1998 datorită activității sale și a acțiunilor de conștientizare a problematicii piciorului diabetic.

De-a lungul carierei sale a publicat peste 300 de lucrări științifice și a primit numeroase premii pentru munca sa.

Prof. Andrew Boulton este un colaborator apropiat și susținător al proiectelor și activității Asociației de Podiatrie.

Interviul video în Engleză:

Interviul video în Spaniolă:

Interviul video în Franceză: