Conferinţa "Rolul echipei multidisciplinare în îngrijirea piciorului diabetic"

15.09.2019





La ceas aniversar, sărbătorind 100 de ani de medicină militară clujeană, în activităţile dedicate Centenarului Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, se va desfăşura Conferinţa “Rolul echipei multidisciplinare în îngrijirea piciorului diabetic”.

Înfiinţarea Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" Cluj-Napoca este legată de Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. La două luni de la acest eveniment, se hotărăşte de către administraţia română din Cluj, prin Ordinul Consiliului Dirigent din data de 01.02.1919, preluarea de către Garda Naţională Română a Spitalului de Zona Interioară nr. 400 de la fosta armată austro-ungară.

La data de 28.05.1919, potrivit ordinului nr. 15015 / 1919 al Marelui Stat Major, spitalul primeşte denumirea de Spitalul Militar al Corpului 6 Armată cu sediul în garnizoana Cluj.

Astăzi, Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" Cluj-Napoca poartă numele ilustrului general medic Constantin Papilian, participant la campania armatei române pe frontul de răsărit, în cadrul Regimentului 431 Vânători de munte, dislocat în zona de operaţiuni caucaziene. Din anul 2001, spitalul a fost declarat prin ordin comun al ministrului apărării şi ministrului sănătăţii publice, Spital Militar de Urgenţă.

Organizată pentru prima dată, conferinţa “Rolul echipei multidisciplinare în îngrijirea piciorului diabetic” se doreşte a deveni o tradiţie şi un punct de referinţă în abordarea multidisciplinară a acestei complicaţii severe şi invalidante a diabetului zaharat.

Comitetul ştiinţific şi de organizare s-a asigurat de rigurozitatea lucrărilor prezentate.

Conferinţa va reuni specialiști care vor prezenta și supune dezbaterilor studii de caz complexe şi de actualitate din practica medicală, diagnosticare diferențiată a afecțiunilor asociate diabetului zaharat, cu accent pe patologia neuropatiilor și a complicațiilor apărute la nivelul piciorului, care pot aduce informații și noutăți în contextul serviciilor medicale integrate, cu scopul de a crește calitatea vieții persoanelor cu diabet.

Organizatorul acestei manifestări ştiinţifice este Asociaţia Medicilor "Dr. Constantin Papilian" Cluj-Napoca, sub egida Colegiului Medicilor din România, filiala Cluj, şi a Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Constantin Papilian”.

Partenerii implicaţi în desfăşurarea manifestării sunt Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Asociaţia de Podiatrie, Asociaţia Română de Educaţie în diabet, având şi sprijinul Federaţiei Asociaţiilor Diabeticilor din România.

În calitate de partener, Asociaţia de Podiatrie vă invită să fiţi alături de noi la această manifestare, cu ocazia Centenarului Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.

Pentru mai multe informaţii cu privire la conferinţă şi programul ştiinţific, vă rugăm să accesaţi ataşamentele de mai jos.

Conferinţa este creditată cu 10 credite EMC pentru medici, 16 credite EFC pentru farmacişti, și este în curs de acreditare pentru asistenţii medicali şi pentru asistenții de farmacie.