The International Journal of Lower Extremity Wounds

28.08.2019





The International Journal of Lower Extremity Wounds este o publicație trimestrială pentru clinicienii și cercetătorii care lucrează în managementul îngrijirii leziunilor de la nivelul picioarelor. Acesta conține articole originale, studii de caz și recenzii dedicate tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății implicați în cercetarea și tratamentul plăgilor membrelor inferioare.

Articolele care apar în jurnal se concentrează atât pe teme de practică clinică, cum ar fi chirurgie musculo-scheletală, neurologie, reconstrucția țesuturilor moi, proteze, cât și pe implicațiile legale și economice ale managementului plăgilor sau pe schimbări de paradigmă.

Temele cuprinse în jurnal includ, dar nu se rezumă, la următoarele: prevenirea și vindecarea plăgilor, semne timpurii de descompunere tisulară, controlul infecției, debridare, examenul clinic al piciorului, managementul îngrijirii pielii, revascularizare, îngrijiri alternative și complementare celor convenționale.  

Jurnalul prezintă știința și practica îngrijirii plăgilor membrelor inferioare, de la progresele teoretice majore până la practica clinică testată. Mai mult decât atât, jurnalul oferă și analize ale instrumentelor de evaluare și monitorizare, pansamente, geluri, produse de curățare, gestionarea presiunii plantare, recomandare de încălțăminte / ortezare etc.

Plăgile membrelor inferioare nu țin doar de competența chirurgului, în special ulcerele piciorului diabetic. Dată fiind complexitatea plăgilor, acestea trebuie abordate într-un mod multidisciplinar. Pe lângă chirurg, la tratarea plăgilor mai participă podiatrul, diabetologul, neurologul, ortopedul, radiologul și fiziokinetoterapeutul. Doar în acest fel plăgile sunt tratate cu succes, fără complicații ulterioare, risc de remisie și mai ales risc de amputare a piciorului afectat.

Pentru mai mult informații cu privire la The International Journal of Lower Extremity Wounds, vă rugăm să accesați link-ul de mai jos:

International Journal of Lower Extremity Wounds