Protocol de colaborare pentru mărirea finanțării publice a tratamentului piciorului diabetic

25.04.2019





Asociația de Podiatrie a fost partener științific al primului simpozion regional multidisciplinar de tehnici endovasculare organizat de Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională, în parteneriat cu Academia de Știinte Medicale și Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, din perioada 4-5 Aprilie 2019, la Spitalul Județean Suceava.

Manifestarea științifică s-a adresat profesioniștilor din domeniul sănătății și a adus în atenție subiecte despre radiologia intervențională, ischemia critică a piciorului persoanei cu diabet și subfinanțarea procedurilor endovasculare.

În cadrul manifestării s-a elaborat un document prin care se solicită o finanțare mai bună pentru tratamentul piciorului diabetic. Costurile pe care le impun amputațiile la persoanele cu picior diabetic se pot ridica și până la 10.000 de euro, însă finanțarea din partea statului prin programul naţional de profil este infimă în comparație.

Prin reprezentanții lor, mai multe societăți și instituții medicale din România, printre care și Asociația de Podiatrie, au semnat protocolul de colaborare pentru creșterea finanțării publice a tratamentului piciorului diabetic, cu scopul de a crește calitatea vieții persoanelor afectate de această complicație critică a diabetului zaharat.