La Suceava s-a desfăşurat cu succes al doilea curs pentru asistenţi medicali şi fiziokinetoterapeuţi

05.04.2019





Al doilea curs dedicat asistenţilor medicali şi fiziokinetoterapeuţilor, cu tema "Îngrijirea Piciorului Diabetic", a depășit succesul primului curs. Cursul de la Suceava, din data de 4 Aprilie 2019, cu tema “Îngrijirea Piciorului Diabetic”, s-a desfășurat în prezența a 25 de asistenți medicali.

Informațiile oferite de lectorii cursului au impresionat participanții, care au apreciat nivelul științific ridicat și ne-au mulțumit pentru această oportunitate de aprofundare a problematicii piciorului diabetic.

Dna. Dr. Gabriela Crețeanu, Șef secție Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, a punctat importanța echipei multidisciplinare din jurul persoanelor cu diabet zaharat și importanța podiatrului în prevenirea apariției piciorului diabetic și scăderea numărului de amputații.

Dna. Dr. Delia Reurean Pintilei, formator în Podiatrie, a discutat despre rolul medicului diabetolog, cu exemple din experiența proprie, în screening-ul neuropatiei diabetice, pentru a preveni apariția piciorului diabetic. Acest screening, dacă este efectuat cel puțin o dată pe an, îmbunătățește considerabil calitatea vieții persoanei cu diabet zaharat.

Dna. Dr. Mirela Oniceanu, formator în medicina de familie, a exemplificat provocările medicului de familie în managementul piciorului diabetic și rolul său în educația pacienților.

Partea practică s-a desfășurat sub îndrumarea atentă a doamnelor doctor. Fiecare participant a avut posibilitatea să exerseze determinarea sensibilităților: tactilă, termică, vibratorie și dureroasă.