Asociatia de Podiatrie s-a întâlnit cu asistentii medicali, viitori specialisti în podiatrie în cadrul celei de-a XIII-a editii a Conferintei Nationale a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România desfasurate la Craiova.
La evenimentul desfasurat în perioada 22-26 septembrie, la Craiova, dr. Norina Gâvan, presedintele Asociatiei de Podiatrie a sustinut workshopul „Punct de vedere al podiatrului în îngrijirea piciorului diabetic”, în fata a peste 500 de asistenti medicali prezenti.
„Importanta includerii specialistilor în podiatrie în echipele pluridisciplinare de îngrijire a piciorului diabetic a început sa fie constientizata si în România, iar interesul extrem de crescut al participantilor la workshopul pe care l-am tinut în cadrul Conferintei Nationale a OAMGMAMR este cea mai buna dovada în acest sens. Un podiatru este cel mai eficient specialist în gestionarea problemelor piciorului si speram ca un numar cât mai ridicat de asistenti medicali sa se alature demersului nostru de a dezvolta podiatria în România si sa participe la cursurile pe care le vom demera chiar în primavara anului viitor. Podiatria are un rol major în tratamentul neuropatiei diabetice, al infectiilor, în prevenirea amputatiilor, dar si în managementul unor boli care ies din sfera diabetului, dar care afecteaza piciorul”, a declarat dr. Norina Gâvan.
Demersurile Asociatiei de Podiatrie se bucura de sustinerea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România.
„Salutam participarea Asociatiei de Podiatrie la conferinta si totodata sprijinim actiunile si initiativele pe care asociatia le desfasoara si le vom sustine si la nivel ministerial. Ma refer, mai ales, la cursul de specializare în podiatrie dedicat asistentilor medicali, pe care Asociaaia de Podiatrie îl va derula anul viitor si care înseamna o oportunitate de dezvoltare profesionala pentru asistenti, dar mai ales, un progres si o mai buna îngrijire pentru persoanele cu diabet zaharat si picior diabetic.”, a declarat Mircea Timofte, presedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România.
Programul educational din 2016 aflat pe agenda Asociatiei de Podiatrie îi vizeaza pe asistentii medicali care doresc sa se specializeze sau sa obtina competenta în podiatrie, dupa ce, la începutul lui septembrie 2015, Asociatia a încheiat primul curs dedicat formatorilor în podiatrie din România.
Asociatia de Podiatrie va dedica, într-o prima faza, cursurile de specializare în podiatrie problematicii piciorului diabetic, în vederea reducerii impactului pe care aceasta complicatie a diabetului zaharat o are asupra persoanelor cu diabet si a cresterii calitatii vietii acestora.