S-a lansat Asociatia de Podiatrie: o premiera pentru sistemul sanitar romanesc

18.04.2015



S-a lansat Asociatia de Podiatrie: o premiera pentru sistemul sanitar romanesc.

Clujul a marcat vineri o premiera in sistemul de sanatate romanesc: lansarea Asociatiei de Podiatrie. Demersurile au pornit de la semnalarea problematicii piciorului diabetic si a amputatiilor la persoanele cu diabet zaharat.

Numarul amputatiilor efectuate zilnic in randul persoanelor cu diabet zaharat din tara noastra a atins cote alarmante, in fiecare zi efectuandu-se aproximativ 60 de amputatii, potrivit specialistilor. In acest context, a fost infiintata la Cluj, in data de 17 aprilie 2015, in premiera pentru sistemul sanitar romanesc, Asociatia de Podiatrie, ce are printre obiectivele principale formarea de specialisti podiatri.

La lansarea Asociatiei de Podiatrie au luat parte si reprezentanti ai autoritatilor, care au dat asigurari ca vor fi alaturi de noua organizatie si ca vor sprijini orice activitate care vine in sprijinul persoanei cu diabet zaharat si picior diabetic. Initiativei s-au alaturat de asemenea si reprezentantii asociatiilor de pacienti.

Podiatria este recunoscuta ca specialitate in 19 tari din intreaga lume, in prezent existand peste 100.000 de specialisti in podiatrie. La evenimentul de lansare a Asociatiei de Podiatrie au participat specialisti podiatri din strainatate care au prezentat modelele implementate deja la nivel international in acest domeniu.

Initiativa infiintarii Asociatiei de Podiatrie in Romania a fost apreciata de medicii prezenti la eveniment, carora li s-a dat posibilitatea de a se specializa in ingrijirea piciorului diabetic.

In cadrul lansarii Asociatiei de Podiatrie a avut loc si o sesiune de lucrari stiintifice, unde au fost prezentate informatii legate de ingrijirea piciorului diabetic, date provenite de la specialisti recunoscuti in domeniul diabetologiei, chirurgiei si alte domenii conexe.