Lansarea Asociatiei de Podiatrie

15.04.2015



Vineri, 17 aprilie, de la ora 14:00, in Sala Cupola a Hotelului Golden Tulip din Cluj-Napoca (str. Observatorului nr. 129), va avea loc lansarea Asociatiei de Podiatrie, in prezenta unor profesionisti recunoscuti in ingrijirea piciorului diabetic, din tara si din strainatate.

Potrivit organizatorilor evenimentului, Asociatia de Podiatrie isi propune „cresterea constientizarii problematicii afectiunilor la nivelul picioarelor, in general, precum si promovarea si introducerea specialitatii de podiatrie in sistemul de sanatate din Romania”. Obiectivul principal al organizatiei il reprezinta instruirea / specializarea asistentilor medicali in domeniul podiatriei, dat fiind ca: „in rindul persoanelor cu diabet, in Romania se realizeaza 62 de amputatii zilnic (date colectate de la specialisti); 56% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 1 si tip 2 sufera de neuropatie diabetica (studiu Cegedim din 2013); peste 50% din amputatii se realizeaza la persoane care sufera de diabet (date la nivel mondial, conform International Diabetes Federation); persoanele cu diabet zaharat care sufera de afectiuni ale piciorului necesita o ingrijire avizata”.

Despre problematica amputatiilor in Romania si cauzele acesteia, precum si despre importanta infiintarii specializarii de podiatrie in tara noastra vor discuta, in cadrul evenimentului de lansare: conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica; prof. univ. dr. Anca Buzoianu, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca; Mircea Timofte, presedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania; dr. Frank Bowling, podiatru, Machester Royal Infirmary, membru al echipei profesorului Andrew Boulton (presedintele Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului); dr. Andreas Schmidt, podiatru, Collm Clinic Oschatz, Germania; assoc. prof. dr. Vilma Urbancic, membru al Grupului international de lucru pentru piciorul diabetic (IWGDF), coordonator al programelor ”Train for Foot Trainers” si „Step By Step”, sustinute de Federatia Internationala de Diabet (IDF); dr. Norina Gavan, presedintele Asociatiei de Podiatrie

Mai multe