Interviu despre lansarea site-ului podiatryinternational.com



Interviu cu Caroline Teugels

CEO PodiatryInternational

Doamna Teugels, ați lansatul site-ul PodiatryInternational.com. Ce cuprinde acest site?

Pe site-ul PodiatryInternational.com veți găsi cele mai noi date din cercetările realizate în domeniul podiatriei de la nivel mondial. Scopul este de a oferi specialiștilor în îngrijirea piciorului, podiatrilor, acces la ce se întâmplă în lumea cercetării nu doar la nivel local, ci și la nivel internațional. Le oferim podiatrilor oportunitatea de a-și împărtăși experiențele prin intermediul unui forum, de a interacționa și de a face schimb de idei și cunoștințe, cât şi acces la webinarii și evenimente online. Mai mult, site-ul le oferă posibilitatea de a-și găsi o nouă direcție în carieră prin intermediul unei secțiuni speciale dedicate ofertelor de muncă din domeniu, unde sperăm să putem afișa toate pozițiile vacante și disponibile la nivel global.

Care este misiunea echipei PodiatryInternational?
Echipa noastră, cei de la PodiatryInternational, suntem convinși că dacă dorim ca podiatria să avanseze la nivel local ea are nevoie de o comunitate puternică la nivel global.

Care este experienţa Dvs. în domeniul podiatriei?

De-a lungul celor 5 ani pe care i-am petrecut ca director executiv al Federației Internaționale de Podiatrie (FIP-IFP), am ajuns la concluzia că dacă nu ești conectat la anumite persoane prin social media nu ai posibilitatea de a fi informat în legătură cu noi inițiative și descoperiri din domeniul științific. Mai mult, am întâlnit un număr mare de studenți și practicieni, care erau foarte interesați de o oportunitate de a lucra în străinătate, însă din păcate nu știau clar unde să caute informațiile legate de regulamente și modul prin care pot să devină licențiați. Noi, cei de la PodiatryInternational, am observat această nevoie și dorim să oferim o soluție prin intermediul platformei jobs.podiatryint.com pe care am dezvoltat-o în colaborare cu comunitatea podiatrică și alături de alți specialiști preocupați de îngrijirea piciorului.

Care este misiunea și viziunea site-ului www.podiatryinternational.com? Care sunt obiectivele de viitor ale acestui site?

În primul rând, avem nevoie de o comunitate a podiatrilor puternică. Ideea a fost să creem acest site ca o platformă de referință pentru podiatri și pentru specialiștii din domeniul îngrijirii piciorului. Apoi, scopul nostru este să dezvoltăm această platformă împreună cu cei care vor deveni parte din comunitatea noastră de specialiști bine pregătiți.

Cum veți susține dezvoltarea podiatriei ca profesie? De ce este important să avem podiatri?

În momentul de față nu se mai pune problema demonstrării importanței podiatrului ca și parte a sistemului de sănătate. Cercetarea a demonstrat deja impactul uman pozitiv și beneficiile economice pe care podiatria le aduce sistemelor de sănătate. Astăzi avem nevoie de o profesie podiatrică cu o comunitate puternică, comunitate la care podiatrii să poată să adere, să împărtășească din experiența lor și să schimbe bune practici, în beneficiul pacienților cu diverse patologii la nivelul piciorului.