Evenimentul de lansare al Asociației de PodiatriePersoanele cu diabet zaharat care au complicații la nivelul piciorului necesită o atenție sporită, datorită complexității și severității afecțiunii în sine și a complicațiilor. Podiatrul este speranța pentru persoanele cu picior diabetic!

De la înființarea în anul 2015, Asociația de Podiatrie depune eforturi pentru promovarea și dezvoltarea profesiei de podiatru în România. Aceassta a fost și prima mare victorie a Asociației - clădirea unei organizații care să lupte pentru un viitor fără amputații la nivelul piciorului pentru persoanele cu diabet zaharat.

Vă invităm să urmăriți prezentarea post-eveniment a lansării oficiale a Asociației de Podiatrie, în documentul de mai sus.

Între timp, la sfârșitul anului 2018, demersurile întreprinse pentru recunoașterea oficială a profesiei de podiatru au primit aviz favorabil din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Ocupația de podiatru va avea codul 226926 “Specialiști în domeniul sănătății neclasificați în grupele de bază anterioare” și va fi introdusă în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), după publicarea în Monitorul Oficial. 

Asociația noastră va continua să fie alături de persoanele cu picior diabetic. Promovarea profesiei de podiatru și dezvoltarea podiatriei în România, alături de informarea și educarea în domeniul îngrijirii medicale a picioarelor, în rândul populației generale și, în special, în rândul persoanelor cu diabet, sunt obiectivele principale ale Asociației.