S-a lansat site-ul www.podiatryinternational.com

19.10.2020





Site-ul www.podiatryinternational.com susține domeniul podiatriei printr-o platformă dedicată de știri, locuri de muncă și forum pentru dezbateri. Toate acestea pot fi accesate de podiatri, parteneri din industrie și alți profesioniști din domeniul sănătății interesați de îngrijirea medicală a picioarelor.

Profesia de podiatru atrage din ce în ce mai mulți practicanți

La nivel global, numărul de podiatri depășește 100.000, însă numărul total de profesioniști în domeniul sănătății, care se ocupă de îngrijirea medicală a picioarelor, depășește un milion. Pentru a se asigura că aceștia primesc cele mai noi știri din domeniu, site-ul www.podiatryinternational.com va oferi acces la cele mai respectate și importante resurse.

"În cei peste 5 ani de activitate în cadrul Federației Internaționale a Podiatrilor (FIP-IFP), prin colaborarea mea cu cei mai buni profesioniști din lumea podiatriei, am avut șansa să îmi aduc contribuția la dezvoltarea profesiei de podiatru," a declarat Caroline Teugels, fost Director Executiv al acestei organizații și inițiatoarea acestui site informativ.

14 miliarde de picioare din întreaga lume au nevoie de podiatri

Această platformă de știri își propune să sprijine și să promoveze podiatrii din întreaga lume, pentru creșterea notorietății lor și a serviciilor pe care le oferă, prin creșterea gradului de conștientizare a importanței profesiei pe care o practică. Vor fi prezentate cele mai noi tehnologii și progrese din domeniul podiatriei. Prin intermediul forumului se vor putea conecta podiatri între ei, vor putea schimba bune practici, în beneficiul a 7 miliarde de persoane, în beneficiul a 14 miliarde de picioare.

"Am dezvoltat o pasiune pentru acest domeniu medical special, pentru podiatrie și doresc să inspir în continuare cu pasiunea mea. Îmi doresc să contribui la dezvoltarea și la extinderea acestei profesii în întreaga comunitate," a afirmat Caroline Teugels.

De la nivel local la nivel global

Intenția acestui nou proiect, a acestui site, este de a colecta informațiile despre domeniul podiatriei disponibile la nivel local și de a le răspândi la nivel global. Site-ul dorește să devină o platformă de referință pentru acest domeniu medical de îngrijire a picioarelor.

Este important ca podiatrii să fie informați cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul lor. Spre exemplu, sunt multe situatii în care studenții sau profesioniștii din domeniul sănătății erau foarte interesați să profeseze ca podiatri în străinătate, însă nu aveau surse de informații de încredere.

"În cei 5 ani petrecuți în cadrul FIP-IFP, mi-am dat seamă că dacă nu ești conectat cu persoanele potrivite pe social media, nu poți fi la curent cu noile inițiative, progrese în cercetare sau job-uri,” a explicat Caroline Teugels.

Persoanele cu diverse patologii la nivelul piciorului și gleznei sunt principalii beneficiari

Podiatria se potrivește perfect într-un sistem modern de sănătate și este prima linie de abordare a peste 200 de afecțiuni ale piciorului, iar numărătoarea încă nu s-a încheiat. Persoanele cu diabet zaharat sau cele cu diverse patologii la nivelul piciorului și a gleznei sunt principalii beneficiari de pe urma serviciilor podiatrice.

Podiatrul este acel profesionist, cu educație medicală, specializat în aspectele legate de structura, funcția și sănătatea piciorului și a gleznei (a membrului inferior). Podiatrii sunt cadre medicale înalt specializate, instruite în mod specific pentru a diagnostica, trata, reabilita și preveni bolile și complicațiile care afectează picioarele, gleznele și membrele inferioare în general. Podiatrii previn și gestionează afecțiunile piciorului, oferă soluții pentru calmarea durerii, tratează infecțiile și gestionează deformațiile piciorului.

"Angajamentul nostru față de dumneavoastră este simplu: vom lucra neobosit pentru a avansa profesia de podiatru în beneficiul celor cu afecțiuni ale piciorului și gleznei," a continuat Caroline Teugels.

Site-ul www.podiatryinternational.com a fost lansat cu ocazia Zilei Internaționale a Podiatriei 2020, în data de 8 octombrie.