Ghid pentru persoanele cu diabet în perioada pandemiei de coronavirus

11.05.2020





Asociaţia de Podiatrie este un partener activ al persoanelor cu diabet zaharat. Alături de Federaţia Română de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice (“FRDNBM”), Asociaţia Română de Educaţie în Diabet („ARED”), Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România („FADR”), Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab (”Neurodiab”) și Asociaţia Iniţiativa Pacientul 2.0 am pregătit un ghid dedicat acestei categorii de persoane.

Dincolo de diagnosticul pe care îl au deja, persoanele cu diabet zaharat și complicații, cum ar fi piciorul diabetic și/sau neuropatie diabetică, pot resimți o stare accentuată de stres și anxietate cauzate de pandemia de noul coronavirus (COVID-19). Drumul la farmacie, asigurarea accesului continuu la tratament, dar și la servicii medicale sunt toate aspecte esenţiale și necesare pentru managementul optim al diabetului zaharat.

“Ghidul pentru persoanele cu diabet în perioada epidemiei de coronavirus” vine ca o mână de ajutor pentru această categorie de pacienți.

Asociația de Podiatrie este onorată să fie implicată activ la realizarea acestui ghid pentru persoanele cu diabet pentru a le ajuta să depășească cu bine această criză nemaiîntâlnită. Îngrijirea picioarelor nu trebuie ignorată pe timp de pandemie, iar în acest ghid se prezintă măsurile care ar trebui respectate de fiecare persoană cu diabet la domiciliu pentru a reduce riscul de apariție al ulcerațiilor și de a preveni amputațiile.

Vă rugăm să folosiți link-ul de mai jos pentru a accesa ghidul.

ACCESEAZĂ GHIDUL AICI