Articole ISDF despre situația curentă a piciorului diabetic la nivel global

24.04.2020





În urma Simpozionului Internațional de Picior Diabetic, s-a realizat o serie de articole bazate pe prezentările susținute de către specialiști.

Accesând link-ul de mai jos puteți găsi seria de articole numită “Situația curentă a piciorului diabetic”.

ACCESEAZĂ ARTICOLELE AICI

Simpozionul Internațional de Picior Diabetic este principala manifestare științifică la nivel mondial dedicată acestei complicații severe a diabetului zaharat. Se desfășoară o dată la patru ani și aduce în atenția profesioniștilor din domeniul sănătății teme de actualitate în ceea ce privește prevenția, diagnosticul și tratamentul acestei complicații asociate diabetului zaharat.

Participarea mea în cadrul acestui eveniment de înaltă calitate științifică face parte dintr-un lung șir de participări, și anume încă din anul 1989.

Această manifestare științifică reunește pe parcursul a patru zile renumiți specialiști în domeniu, cum ar fi Prof. David Armstrong, chirurg podiatru, Prof. Dr. Andrew Boulton, acum președintele Federației Internaționale de Diabet (IDF), José Luis Lázaro-Martínez, președintele D-Foot International, sau Dr. Paul Chadwick, directorul medical al College of Podiatry din Londra. Toți acești specialiști în domeniul piciorului diabetic sunt susținători activi ai activității Asociației de Podiatrie și a proiectelor noastre.

Ulterior, pe lângă seria de articole menționate anterior, în link-ul de mai sus puteți accesa și noul set de linii directoare ale Grupului Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF), care au fost prezentate în timpul simpozionului, precum și revizuirile sistematice ce stau la baza acestor ghiduri.

Această inițiativă este unică și multidisciplinară, bazată pe o metodologie riguroasă, și reprezintă rezultatul unui efort de 4 ani de peste 100 de experți din întreaga lume.

Cu stimă,

Conf. Dr. Ioan-Andrei Vereșiu, președinte Asociația de Podiatrie