Înregistrare cursuri pentru asistenți medicali și fiziokinetoterapeuți, cu tema: Îngrijirea Piciorului Diabetic

04.03.2019





Asociația de Podiatrie, împreună cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar organizează Cursul:

„ÎNGRIJIREA PICIORULUI DIABETIC”
CURS pentru ASISTENȚII MEDICALI și FIZIOKINETOTERAPEUȚI

Îngrijirea persoanei cu diabet este o muncă de echipă, la care iau parte profesioniști cu pregătire medicală din mai multe domenii conexe diabetului și complicațiilor sale. Neuropatia diabetică și piciorul diabetic sunt complicații majore ale diabetului zaharat, care afectează peste 60% dintre persoanele cu diabet.

Asociația de Podiatrie dorește să continue la nivel național pregătirea asistenților medicali generaliști, precum și a fiziokinetoterapeuților, în domeniul îngrijirii piciorului diabetic, prin programe de educație medicală continuă în domeniul Podiatriei datorită necesităților educaționale specifice identificate la acest grup țintă de profesioniști în domeniul medical.

Vă informăm că Asociația de Podiatrie a primit de la Ministerul Muncii avizul favorabil pentru introducerea ocupației de podiatru în cadrul Clasificării Ocupațiilor din România (COR).

Menționăm că aceste cursuri se vor desfășura în parteneriat cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfectionare în Domeniul Sanitar București. Cursurile sunt creditate de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Cursurile sunt susținute de cadre universitare și formatori în podiatrie.

Vă rugăm să completați formularul de înscriere și fișa de evidență OAMGMAMR. Înainte de a începe procedura de înscriere vă informăm că este necesar să aveți în format electronic copia cărții de identitate și a avizului de liberă practică eliberat de OAMGMAMR.

Înscrierea dumneavoastră la curs este validată numai în momentul plății taxei de participare și în limita locurilor disponibile. Vă rugăm să trimiteți dovada plății pe email la [email protected] și, de asemenea, să o aveți la dumneavoastră în momentul prezentării la curs. 

Numărul maxim de locuri pentru fiecare sesiune este de 25 de participanți. Data limită de validare a participării dumneavoastră este cu 7 zile înainte de data cursului.

Taxa de participare este de 150 Lei. Aceasta include:
• accesul la curs;
• materialele de curs;
• accesul la bufet în pauza de cafea;
• diploma de participare;
• certificatul de participare (eliberat la sfârșitul anului 2019).

Avem convingerea că participarea la acest curs va contribui la dezvoltarea dumneavoastră profesională și, fără discuții, la creșterea calității vieții persoanelor cu diabet cu care interacționați.

Pentru informații suplimentare legate de curs, vă rugăm să ne contactați la următoarele adrese de email:


Vă așteptăm cu drag!

Conf. Dr. Ioan Vereșiu
Președinte

 

Program

14.00 – 14.15
Sesiune introductivă
14.15 – 16.00
Neuropatia diabetică. Educația specifică îngrijirii picioarelor la persoanele cu diabet zaharat
16.00 – 16.30
Conceptul de Picior Diabetic Biomecanica piciorului
16.30 – 17.00
Pauză de cafea
17.00 – 17.30
Examinarea Piciorului Diabetic
17.30 – 18.00
Echipa multidisciplinară de îngrijire a piciorului. Rolul fiecărui membru în echipă.
18.00 – 18.30
Infecția piciorului la persoana cu diabet zaharat
18.30 – 19.00
Educație terapeutică în piciorul diabetic
19.00 – 19.30
Întrebări și discuții. Evaluarea cunoștințelor dobândite.

PENTRU A PARTICIPA LA ACESTE CURSURI, VĂ RUGĂM SĂ ACCESAȚI PAGINA DE ÎNSCRIERI DÂND CLICK AICI