Interviu Dr. Brindusa Cofaru

12.01.2016





Care este opinia Dumneavoastra despre primul curs de Formatori în domeniul Podiatriei?

Cursul de podiatrie a raspuns unor nevoi reale percepute si nepercepute de comunitatea medicala româneasca. Recunoasterea podiatriei ca profesie si înfiintarea cabinetelor de podiatrie vor facilita screeningul, diagnosticul si tratamentul patologiei complexe la nivelul piciorului diabetic si crearea unei echipe multidisciplinare care sa valorizeze cunostintele echipei în beneficiul pacientului cu diabet.

Scopul cursului a fost sa furnizeze abilitati, atitudini si cunostinte de formare unor profesionisti care vor implementa programe de educatie în domeniul podiatriei. S-au discutat principiile educatiei adultului cu stiluri de învatare, tehnici de comunicare cu limbaj verbal si non-verbal, managementul conflictului, modalitati de exprimare a unui feedback constructiv, management educational, ciclul învatarii prin experienta, stabilirea unor obiective specifice si metode de lucru într-un atelier de formare (grupuri mici, puzzle, brainstorming, joc de rol). Cursul a furnizat si o baza teoretica despre patologia piciorului diabetic.

Cursul a fost excelent organizat si stucturat, iar calitatea lectorilor a fost exceptionala. Sunt onorata si încântata ca am avut oportunitatea sa învat si sa ma dezvolt alaturi de profesionisti. Cu sprijinul Asociatiei de Podiatrie speram sa putem înfiinta cabinete de podiatrie si la Brasov si în alte orase din tara. Împreuna cu profesionistii pasim cu încredere pentru cresterea calitatii îngrijirii pacientului cu diabet zaharat!